Islamisk dato

Muslimske Sider

Dagens Hadith

'“Profeten sallallahu alayhi wa ala alihi wa sallam sagde: “Allah Den Ophøjede siger:’Oh søn af Adam! Hvis du fra første færd bærer ulykker med tålmodighed, og fortrøstningsfuld accepterer, Min vilje, vil jeg ikke være tilfreds med at give dig mindre belønning end Paradiset.” [Kilde: Ibn Majah]” '

Kitaba.org

SeekersGuidance

Allahs 99 navne


---> Hvad er Allahs 99 navne?

Islamisk SMS Service

HS


Designed by:
SiteGround web hosting LadyCroc 2010
Film
Skrevet af Ladycroc   
Søndag, 31 Januar 2010 22:10

T E S T I N G ::: UNDER UDARBEJDELSE

Der findes en række muligheder for audiovisuel information omkring islam. Nedenstående er et lille udpluk af relevante og lødige filmprojekter.

 

 

Fetih 1453

En af Tyrkiets dyreste og længste filmproduktioner fortæller den gribende historie om sultan Mehmet II - kaldet Fetih (Eroberen) - og hans erobring af Konstantinopel i 1453, som på daværende tidspunkt var hovedstaden i det Østromerske Rioge (Byzans). Vi får det hele med: kanonerne, belejringen, trækningen af de 80 skibe over Gallata ind i det Gyldne Horn, sværdsvingende acrionscener, kærlighedsdrama og historiske højdepunkter i måske historiens mest detaljerede kameraførsel!

Danske biografer havde udsolgte huse ved hver eneste forstilling, da den fik præmiere i Danmark i februar 2012.

 

 

 

Hür Adami

I årene efter 1. verdenskrig vækker den lærde Said Nursî opsigt i Tyrkiet. Gennem sine Risale-i Nur-forsamlinger, hvor Said spreder islams ord, opfordrer han tyrkere og kurdere til at leve fredeligt sammen som brødre. Men hans bud om universel kærlighed falder ikke i god jord hos datidens politikere i Tyrkiet, og Said straffes med fængsel og eksil.

Grundlæggeren af det moderne Tyrkiets mest vidtgående islamiske vækkelsesbevægelser skildres her i et gribende drama, der bestemt er værd at se og lære af. Kan købes online gennem dansk boghandel med speciale i islamiske bøger.

 

 

 

Ummah Films

Se den berygtede komiker Baba Alis fantastiske kortfilm om alt mellem himmel og jord.

Siden 2006 har broderen fra USA underholdt YouTube-fans og andre interesserede med sine skægge indslag om bl.a. ægteskab, faste, bøn, islamisk humor, venskab og alle de andre emner fra dagligdagen, som fylder en muslims liv. Efterhånden som Baba Alis popularitet er steget, har han været fast inventar på forskellige konferencer og kulturelle events verden rundt.

 

 


Islamic Tube

Internettets største sted for islamiske videoer af varierende kvalitet. Leder du efter et interview med Ahmed Deedat, vil du høre et foredrag af Hamza Yusuf eller vil du se sheikh Qaradawi med løftet pegefinger, så er dette stedet at klikke sig hen.

Islamic Tube fungerer akkurat som YouTube, og man kan oprette sin egen profil til upload mm.

 

 

Ørkenkrigens Helte

Den storslåede film om Ørkenkrigens Helte udspiller sig i mellemkrigstiden og spænder i over to årtier. En krig udkæmpes i den nordafrikanske ørken og Omar Mukhtar leder Libyens tapre forsvarslinje mod Mussolinis overlegne tropper.

Mukhtar er en Gudfrygtig og filosofisk lærd mand, som tvinges til at bruge våben mod besættelsesmagten Italien, for at beskytte sit land og sin kultur. Med ukuelig stolthed vejleder han sine beduinkrigere gennem sejr og triumf.

Ørkenkrigens Helte er en enestående og autentisk historisk beretning med nærgående realisme. Krigen i den libyske ørken er en ofte glemt og sjælden fortalt historie om undertrykkelse og længsel efter frihed. En del af filmens indhold bygger på beretninger fra den danske muslim Knud Holmboes bog "Ørkenen Brænder."

 

 


The Message

'The Message' er en helaftensfilm (ca. tre timer) om profeten Muhammad og det budskab, han viderebragte fra Gud til menneskeheden. Filmen, som havde premiere for snart 30 år siden, er et produkt af seks års forberedelser og mere end et års filmoptagelse. Den er blevet indspillet i to versioner: Én på engelsk med mindst én kendt skuespiller, Anthony Quinn, og en anden på arabisk, hvor hovedrollerne bliver spillet af arabisktalende skuespillere. Filmen skildrer begivenhederne i byerne Mekka og Medina i årene 610-632, de sidste 23 år af profeten Muhammads liv.

Det særlige ved filmen er, at profeten og nogle af hans nærmeste ledsagere ikke bliver vist. I de situationer hvor profeten er i dialog, ser hans samtalepartnere ind i kameraet, og således fornemmer man alligevel profetens tilstedeværelse. Filmen har fået det blå stempel for akkuratesse fra både det shiamuslimske øverste råd i Libanon og det sunnimuslimske Azhar-universitet i Egypten.


Explaining Hizb ul-Tahrir

Denne DVD indeholder over 4 timers optagelser fra Muslimer i Dialogs seminar om Hizb ul-Tahrir fra december 2007.

Tidligere ledende international aktivist hos Hizb-ut-Tahrir UK, Maajid Nawaz, var inviteret til Danmark af Muslimer i Dialog. Sammen med Dawud Masieh delte Maajid Nawaz på seminaret ud af sin viden om og erfaringer med Hizb-ut-Tahrir.

 

 

 

 

Gå i Fred, Jamil

Danskproduceret film om shia-sunni-konflikten, sådan som den kommer til udtryk i det arabisk-muslimske miljø i København. Samtlige skuespeillere er arabere og i filmen taler alle arabisk.

Hovedpersonen Jamils (spillet af Dar Salim) mor blev dræbt da han var lille og familien boede i Libanon. År senere i København tager Jamil hævn på morens morder. Og så ruller blodfejden. Hele filmen udspiller sig over kun 12 timer. Omar Shargawi spiller selv rollen som Jamils ven, mens hans far, Munir Shargawi, spiller far til Jamil i filmen. Resten af skuespillerholdet er primært fundet blandt instruktørens venner og bekendte. I rollen som enøjet gangster ses bl.a. Fædregruppens Khalid al-Subeihi.

 

 

Malcolm X

Baseret på biografien af samme navn viser filmen os den amerikanske menneskerettighedsforkæmper Malcolm Littles personlige rejse fra sydstaternes racistiske barndom, over gangsterlivet i Chicago og New York, til han som voksen finder vej til Nation of Islam og bliver en af organisationens mest markante fortalere, mens han skifter navn til Malcolm X. Efter en banebrydende pilgrimsrejse til Mekka bryder Malcolm X med den forskruede organisation og finder den sande islam under navnet Malik al-Shabbaz. Kort efter myrdes han den 21. februar 1965 i Audobonteatret i Manhattan. Denzel Washington spiller en overbevisende og gennemtænkt Malcolm X.

 

 

 

Muhammed - the Last Prophet

Kvalitets-tegnefilm om islams opblussen og udvikling præsenteret i børnevenligt format. Her er historien om Malik, hvis datter på vej til markedet i Mekka møder en fattig mand og af Malik får fortalt hele historien om, hvordan farmand fandt vej til islam. Vi ser og hører historien om, hvordan Mekka forvandlede sig fra syndens by til de rettroendes hjemsted, hører om islamiske personer som Abu Talib og andre af Profetens samtidige (Allahs fred og velsignelse på ham og må Allah give dem barmhjertighed). Tegnefilmen er produceret af Disney-veteranen Richard Rich, der har samarbejdet med islamiske institutioner om at certificere filmen som egnet til muslimer. Således hverken ser eller hører vi Profeten (Allahs fred og velsignelse på ham), men får hele den fantastiske historie fortalt gennem hans samtidige. Filmen er spækket med kendte og lydflotte anasheed af bl.a Yusuf Islam og Hamza Robertson.

 

 

Journey to Mecca - in the Footsteps of Ibn Batutta

Endnu vil danske planetarier med IMAX-format ikke vise filmen, men mon ikke den snart kommer til Danmark, inshaAllah? Følg historien om den arabiske historiker og opdagelsesrejsende Ibn Batutta, der i 1325 forlader Tangier for at drage på pilgrimsrejse i Mekka. Da han efter 18 måneders karavanerejse gennem Nordafrika endeligt ankommer til Mekka, ser vi pilgrimsfærden, sådan som han har oplevet den for 700 år siden. Filmen skal helt klart nydes i IMAX-format på det kæmpestore lærred.

 

 

 

Imamen - the Imam

Tyrkisk kult-klassiker fra 2005, som egentligt ikke er nogen "islamisk" film i ordets inderste forstand, men som handler om en religiøs mand, der prædiker islam fra sin motorcykel. I begyndelsen skammer hovedrolleindehaveren Emre sig over sin uddannelse i en islamisk skole, og han foretrækker jobbet som Harley-Davidson-kørende businessmand. Et besøg hos en af sine muslimske skolekammerater resulterer i, at Emre påtager sig vennens job som imam.

Filmen skildre ren mands ståsted mellem modernisme og traditionel islam, og hvordan han forener begge verdner gennem sin (skjulte) kærlighed til religionen.

 

Søg på danskmuslim.dk

Bedetider KBH i dag

Bedetider Fajr: 6:05
Shourouk: 7:57
Duhr: 11:57
Asr: 13:35
Maghreb: 15:56
Isha: 17:41

     Odense: + 6 min; Århus: + 7 min

Salahtider reklame

Dansk Islamisk Center

Fredagsbøn på dansk?

Hver fredag i

Dansk Islamisk Center

Baggesensgade 4C, 3. sal

2200 København N

 

Islamakademiet

Nu udgiver vi også bøger!


Foredrag

Vil din forening, din skole, din arbejdsplads have et foredrag om islam? Så kontakt info@danskmuslim.dk

Islamisk litteratur DK

Haya.dk reklame

Reklamer

Her kunne DIN reklame være!
Send en mail til info@danskmuslim.dk for at få adgang til at reklamere på sitet.

Fotograf Ahmed Krausen

Bestil dit næste billede hos

Ahmed Krausen

Photography